Gehoste Google-zoekmachine op je eigen website

Voor mkb-ers is het heel belangrijk dat hun website goed gevonden wordt door Google. Maar veel sites ontberen nog een goede zoekfunctie binnen de site zelf. Google sprint in dat gat met zijn nieuwe dienst Custom Search Business Edition.

In drie stappen kunnen ondernemingen zich online opgeven voor deze gehoste dienst en binnen 10 minuten kunnen de gebruikers je site doorzoeken met de nieuw ingevoegde zoekapplicatie.

Miljoenen ondernemingen zijn online aanwezig, maar bieden gebruikers niet de mogelijkheid hun site te doorzoeken, zegt Dave Girouard, vice-president en algemeen directeur van Google Enterprise. Hoewel veel van deze ondernemingen investeren in zoekadvertenties en zoekmachine-optimalisering om beter vindbaar te zijn voor klanten, zijn de websites van diezelfde bedrijven vaak onoverzichtelijk en ongestructureerd.

Het aanvragen van de zoekfunctie is erg gemakkelijk. De grote 'Sign Up' knop aan de rechterkant is niet te missen en de enige informatie die Google CSBE wilt weten is van welke pagina's je doorzoekbaar wilt maken. Daar kan je je eigen website invullen, maar natuurlijk ook andere interessante websites voor je klanten.

Voor $100 dollar per jaar kan je maximaal 5.000 pagina's laten doorzoeken, en je kan dit uitbreiden naar 50.000 pagina's voor een prijs van $500. Als je een nog groter aantal pagina's wilt doorzoeken neem dan contact op met de Enterprise Sales-group.

Ga voor meer informatie over Custom Search Business Edition naar http://google.com/enterprise/csbe.