Gezichtsherkenning van Windows 10 op je desktop

Windows Hello in Windows 10 is inventief, maar weinig apparatuur heeft de technologie aan boord om het te kunnen gebruiken. Met deze trackers kan het wel.

Windows 10 op je desktop

Windows Hello is al wel te gebruiken op enkele mobiele devices waar Windows 10 op draait, zoals de Lumia 950 en Lumia 950 XL. Het werkt door middel van een infraroodcamera waarmee je gezicht herkend wordt, ook in het donker. De gezichtsherkenning werkt als een beveiligde login, vergelijkbaar met een fingerprint-sensor.

Wel Windows 10, niet de juiste hardware

Het probleem is dat lang niet iedereen over een geschikte camera beschikt om Windows Hello op de desktop te gebruiken. Daar komt nu verandering in, want Tobii en Steelseries hebben eye trackers op de markt gebracht waarmee je Windows Hello wél kunt gebruiken. Het gaat om de Tobii EyeX controller (119 euro) en de SteelSeries Sentry Gaming Eye Tracker (249,99 euro). Beide trackers laten je gebruik maken van Windows Hello. Hier moet je wel de november update (build 10586) voor geïnstalleerd hebben. Bovendien zijn enkele specificaties noodzakelijk: 2.0GHz quad-core Intel Core i5 of i7 processor, 8GB aan intern geheugen en een USB 3.0-poort.

Wil je weten hoe je Windows Hello instelt? Lees dan How to Login with Windows Hello in Windows 10.