GFI komt met zakelijke back-upsoftware

GFI Software introduceert GFI Backup 2010 Business Edition. Deze centraal aangestuurde software maakt op gezette tijden back-ups van werkstations.

Volgens de fabrikant is GFI Backup 2010 Business Edition ideaal voor systeembeheerders die eenmalig een backup- of restore-taak willen creëren en deze vervolgens willen toepassen binnen het gehele netwerk.

GFI Backup biedt uitgebreide mogelijkheden voor backup, restore en synchronisatie van alle bestanden, web en Microsoft SQL-servers. Een wizard-gedreven, point-and-click-configuratie laat GFI Backup in enkele minuten installeren.

“Iedere IT-beheerder weet hoe belangrijk databackups zijn, maar veel organisaties maken nog geen backups van het netwerk omdat zij traditionele backup-oplossingen te complex, tijdrovend en duur vinden”, stelt Walter Scott, CEO van GFI Software. “Dit is niet het geval bij GFI Backup.

Restore-functies

Volgens GFI onderscheidt het pakket zich op de mogelijkheden voor dataherstel.  "Medewerkers maken iedere dag een backup van data, maar herstellen de data meestal maar één keer. Daarom moet het restore-proces betrouwbaar, efficiënt en snel zijn en complexiteit en afhankelijkheid van het backup-product moet worden voorkomen.”      

Volgens GFI geeft de oplossing een nieuwe invulling aan de back-upmarkt. "Moet je echt 1500 euro besteden per server? Ik denk het niet en daarom brengen wij GFI Backup – Business Edition op de markt voor slecht 288 euro per server en vijf workstations."

Zip64-formaat

GFI Backup – Business Edition maakt gebruik van het standaard Zip64-formaat bij compressie en archiveren, waardoor data ook zonder speciale software hersteld kan worden. Dit is een  voordeel in vergelijking met backup-oplossingen die gebruik maken van een gesloten compressieformaat.  IT-beheerders hoeven geen GFI Backup-oplossing geïnstalleerd te hebben om data te herstellen van backups.

GFI Backup - Business Edition is verkrijgbaar voor 24 euro per server en 4,80 euro per werkstation. Een proefversie kun je downloaden vanaf de GFI-website.