GFI MailEssentials Complete Online

MailEssentials Complete Online is beschermt je mail vanuit de cloud. Het schoont je e-mailstroom op voordat het naar jouw mailserver gestuurd wordt. Deze opzet brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. De eigen server wordt hierdoor minder zwaar belast met mail die uiteindelijk toch niet relevant is. Ook het bedrijfsnetwerk wordt minder snel geconfronteerd met loze e-mail, en dat heeft een positief effect op de beschikbare bandbreedte.

Een ander voordeel vinden we op het vlak van continuïteit. Wanneer de eigen e-mailserver uitvalt, wordt inkomende e-mail door MailEssentials opgeslagen in een wachtrij. Zodra de server weer functioneert, wordt de mail alsnog bezorgt. In de tussentijd is de mail echter ook toe- gankelijk via MailEssentials. Je kunt dus gewoon blijven doorwerken, en de e-mailberichten zelfs beantwoorden vanuit de MailEssentials-omgeving.

Tot slot is de platformonafhankelijkheid een belangrijk kenmerk. Het maakt niet uit met welk e-mailplatform (zoals Microsoft Exchange en Lotus Notes) je werkt. De beveiligingslaag bevindt zich immers een stap daarvoor.

Configuratie en beheer van MailEssentials vindt plaats via een online dashboard. De snelheid waarmee je de beveiliging instelt, is afhankelijk van de ervaring van de systeembeheerder. Prettig is de (Nederlandstalige) configuratiehandleiding voor administrators. GFI MailEssentials Complete Online werkt met een abonnementsmodel, waarbij wordt gekeken naar het aantal mailboxen.Voor 1 tot 9 mailboxen betaal je 9,50 euro per mailbox. Voor 10 tot 24 mailboxen betaal je 9 euro per mailbox. Al deze prijzen zijn exclusief btw.

Info: www.gfi.nl

MKB Proof 2013