Gigaset gaat zakelijk met pro-lijn

Gigaset, bekend van de dect-telefoons voor thuis, gooit het roer radicaal om. Vanaf vandaag bedient het Duitse bedrijf ook de kleinzakelijke markt, met de Pro-serie.

De Nederlandse tak van Gigaset heeft met de introductie van Gigaset pro de primeur: Nederland is het eerste land waar de producten uit de serie verkocht worden.

De Gigaset pro-serie bestaat uit een modulaire oplossing die is opgebouwd uit diverse ip-systemen, waaronder telefooncentrales, basisstations en systeemtelefoons. Het nieuwe productportfolio bestaat uit een aantal ip-telefonie-oplossingen: de DE900 IP PRO en de DE700 IP PRO. Daarnaast introduceert Gigaset vandaag de ip-systemen T300 PRO en T500 PRO voor bedrijven tot respectievelijk vijftien en dertig medewerkers.

Tevens introduceert Gigaset het DECT IP basisstation N510 IP PRO. Met dit basisstation beschik je volgens de fabrikant over een flexibele, draadloze communicatieoplossing die maximaal zes dect-handsets en tot vier gelijktijdige gesprekken per basisstation ondersteunt. Alle producten binnen Gigaset pro zijn uitgerust met HDSPTM, voor gesprekken met hd-audiokwaliteit.


Sip

De producten uit de Gigaset pro serie zijn ontwikkeld rondom de open standaard sip (Session Initiation Protocol) waardoor de producten compatibel zijn met alle sip-gecertificeerde apparatuur.

De kracht van Gigaset pro zit volgens de fabrikant in de modulaire opbouw van de systemen waardoor ze gemakkelijk zouden zijn uit te breiden en kunnen meegroeien met je wensen. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het ontwerp van de toestellen en ligt de nadruk op gebruikersgemak.

Gigaset pro is vanaf februari 2011 op de Nederlandse markt beschikbaar.