Gigaset Pro Maxwell 10

Het idee leeft dat de bureautelefoon zijn beste tijd gehad heeft. Als we echter kijken naar de praktijk, nemen bureautelefoons nog steeds een prominente plek in op elk kantoor. Innovatie op dit gebied gebeurt amper, maar Gigaset Pro pakt dit aan met de Maxwell 10.

Zodra je het device uit de doos haalt valt al op hoe flexibel het eigenlijk is. De tablet is redelijk bulky, maar is dan ook niet bedoeld om ter hand te nemen. In plaats daarvan bevestig je deze op een beugel waarmee je het apparaat op je bureau zet. Wat service betreft kent de Maxwell 10 ondersteuning voor alle grote serviceproviders ter wereld. VoiP-profielen zijn te downloaden en ook ondersteunt het device configuratie op afstand.

De tablet heeft een 10.1-inch hd touchscreen met een ips-display en een aspect ratio van 16:10. De resolutie is 1280 bij 800 wat een ppi van 145 oplevert. Niet erg indrukwekkende specs, maar de Maxwell 10 is dan ook niet bedoeld als high end-tablet. Het is beter om het device te benaderen als twist op de bureautelefoon, maar dan flexibel inzetbaar. Het device kent twee usb 2.0-, een hdmi- en twee lan-aansluitingen, plus een aansluiting voor een headset of telefoon. Via de tablet heb je verder de beschikking over bluetooth en wifi.

Gebruik van het device voelt bijzonder natuurlijk. Ben je bekend met het gebruik van tablets, dan gaat werken met de Maxwell 10 vanzelf. Maar ook als je niet zo bekend bent met tablets voelt het apparaat binnen no time aan als tweede natuur. De standaard widgets op het home-scherm zijn de dialer, eventuele telefonische omleidingen en de oproepenlijst. Dit wijst zich helemaal vanzelf, een eventuele uitleg aan leken is dus niet nodig. Er is gedacht aan functies voor receptionisten en telefonisten met diverse doorverbindfuncties. Via swipes en dragging-and-dropping verbind je zonder ingewikkelde toetsencombinaties mensen door of zet je conference calls op. Aangezien de Maxwell 10 een camera aan de voorkant heeft (720 hd, video met 30 fps), ondersteunt het device videoconferencing.

Prijs: € 569,- (bedraad); € 599,- (draadloos)
Info: explore-maxwell.com

MKB Best Choice 2015