Gingerbread en Honeycomb worden samen Ice Cream

Eindelijk is er duidelijkheid over de verwarrende ontwikkelingen die het Android-besturingssysteem momenteel doormaakt: Gingerbread (2.3) en Honeycomb (3.0) worden samengevoegd en als universeel os onder de naam Ice Cream uitgebracht.

Dat heeft Google-topman Eric Schmidt bekend gemaakt tijdens een toespraak op het Mobile World Congress in Barcelona. De afgelopen maanden was er veel verwarring omtrent Android; er is inmiddels een smartphone- en een tablettak van het besturingssysteem, waarmee fragmentatie op de loer ligt.

De nieuwe versie genaamd Ice Cream, dat volgens Schmidt in september uit zal komen, zal aan deze splitsing een einde maken. 'Deze editie combineert alles van Gingerbread en Honeycomb', aldus de Google-topman.

Dit betekent dat Ice Cream zowel op smartphones als op tablets zal werken, iets wat nu al het geval is met iOS van Apple. De Google-topman wist verder te melden dat zijn bedrijf in de toekomst elk halfjaar een grote update wil vrijgeven.

'Ik bied mijn excuses aan voor de verwarring rond Android vanwege de fragmentatie van het systeem. Onze teams gaan soms iets te snel', voegde Schmidt hier nog aan toe.