Gionee lanceert Marathon M5 Lite in India

De Marathon M5 Lite van Gionee is nu ook verkrijgbaar in India. De Chinese fabrikant lanceerde de goudkleurige smartphone vorige maand al in eigen land.

Gionee: 32 uur bellen met M5 Lite

​Een van de belangrijkste specificaties van de Marathon M5 Lite is de 4000 mAh-batterij die erin zit. Gionee claimt dat de smartphone een standbytijd van 450 uur heeft en dat je er op een volle batterij ruim 32 uur mee kunt bellen. Door slim energieverbruik zou het toestel met slechts vijf procent batterij nog 32 uur op standby kunnen staan. 

Het opladen van de Marathon M5 Lite, die alleen beschikbaar is in de kleur goud, gaat volgens Gionee erg snel. Het toestel maakt gebruik van zogeheten reverse charging-technologie en is daardoor ook geschikt als oplader voor andere apparaten. 

5 inch HD-scherm en 3GB aan RAM

​De Marathon M5 Lite is voorzien van een 8 megapixelcamera aan de achterkant en een 5 megapixelcamera aan de voorzijde. De dual-SIM-smartphone heeft verder onder meer een 5 inch HD IPS Dragontrail-scherm en 3GB aan RAM. Het intern geheugen van 32 GB kan worden uitgebreid tot 128 GB. Het apparaat draait op Amigo 3.1, dat gebaseerd is op Android 5.1.

Gionee lanceerde de Marathon M5 Lite vorige maand in thuisland China, al heeft die variant iets minder goede specs. Het toestel heeft in India een prijskaartje van 12.999 roepie (omgerekend 178 euro), meldt IBN Live. Of en wanneer de Marathon M5 Lite naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Marathon M5 Lite nu ook te koop in India
Of en wanneer de smartphone naar Nederland komt is nog niet bekend.