GM gaat nieuwe autos verkopen op eBay

General Motors gaat in samenwerking met eBay een proef beginnen met het verkopen van nieuwe autos via de veilingsite. Het experiment is onderdeel van een programma dat de autofabrikant weer winstgevend moet maken.

Auto’s kopen op eBay is niets nieuws, tweedehands exemplaren worden er al langere tijd verhandeld. GM gaat vanaf 11 augustus tot 8 september nieuwe auto’s verhandelen via de veilingsite. Het gaat om een proefperiode waaraan de meerderheid van de dealers in Californië zal meewerken. Gekochte auto’s zullen bij de dealer opgehaald moeten worden. De fabrikant richt zich dan ook op kopers in deze staat, die volgens onderzoek technisch goed onderlegd zijn en een online aankoop niet schuwen.

De auto’s zullen voor een vast bedrag op de veilingsite aangeboden worden, maar klanten kunnen via de website in contact komen met de dealers, voor vragen en om te onderhandelen over de prijs.

GM wil met de nieuwe verkoopmethode beter inspelen op de behoeften van de consument en ziet de proef als onderdeel van een programma om weer winstgevend te worden. De proef past ook binnen de strategie van eBay, dat zich meer wil toeleggen op het verkopen van dure en nieuwe producten.