Gmail wijst je op onversleutelde e-mail

Google heeft Safer Internet Day aangegrepen om de security van Gmail verder aan te scherpen. De maatregelen richten zich op de afzender of ontvanger van je mails.

Gmail richt zich op afzender/ontvanger

​Gmail ondersteunt Transport Layer Security-versleuteling, wat ervoor zorgt dat er alleen data wordt uitgewisseld als de verbinding veilig is, en Gmail versleutelt je binnenkomende en uitgaande e-mail automatisch waar mogelijk. ​Voortaan krijgt de gebruiker te zien of de e-maildienst van de afzender of ontvanger ook TLS-ondersteuning biedt.

Als dat niet het geval is, komt er een rood geopend slotje naast de naam van die persoon te staan. Een andere verbetering is dat Gmail het vanaf nu aangeeft als de afzender van een e-mail niet geverifieerd kan worden. Dan wordt er een vraagteken getoond op de plek van de foto, de avatar of het bedrijfslogo.

Tools voor de juiste beslissing

Productmanager John-Rae Grant benadrukt dat niet alle onversleutelde of ongeverifieerde e-mail gevaarlijk hoeft te zijn. 'Maar je kunt het beste extra voorzichtig zijn bij het beantwoorden van of het klikken op links in mails waar je over twijfelt', schrijft hij. 'En met deze updates krijg je de tools om de juiste beslissing te nemen.'

Google zit duidelijk niet stil op het gebied van security. Vorige week kondigde het bedrijf al aan actief websites te weren die gebruikmaken van social engineering attacks.

Gmail wijst je op onversleutelde e-mail
Google heeft Safer Internet Day aangegrepen om de security van Gmail verder aan te scherpen.