GO 920T wordt nieuwe topmodel van TomTom

TomTom kondigt deze week zijn nieuwe topmodel navigator aan, de TomTom GO 920T. Nieuwe positioneringstechnologie berekent de positie bij afwezigheid van GPS-signaal en er wordt een RDS-TMC-ontvanger voor verkeersinfo meegeleverd.

De nieuwe TomTom GO 920T biedt een naadloze kaart van 41 landen in
West- en Centraal-Europa en kaarten van Verenigde Staten en Canada die zijn voorgenstalleerd op het 4GB interne geheugen van het systeem. TomTom's nieuwe positioneringstechnologie maakt gebruik van bewegings- en zwaartekrachtsensoren om de positie van de bestuurder te berekenen wanneer een GPS signaal niet beschikbaar is., zoals in steden met hoge gebouwen of tunnels.

Map Share
De GO 920T beschikt verder over Map Share, waarmee gebruikers veranderingen kunnen aanbrengen in hun kaarten en deze wijzigingen delen met andere TomTom gebruikers. De meegeleverde RDS-TMC-ontvanger moet zorgen voor altijd actuele verkeersinformatie. Er is spraakherkenning voor het invoeren van adressen, zodat je daarvoor je handen niet meer van het stuur hoeft te halen.

Vierde kwartaal
De nieuwe TomTom GO 920 T zal in het vierde kwartaal van 2007 beschikbaar zijn. Er is nog geen adviesprijs bekendgemaakt.

Technische specificaties:
4,3" breedbeeldscherm 16:9 formaat (WQVGA 480*272 pixels) CPU 400 MHz 64MB RAM 4GB intern flash geheugen Slot voor SD-kaart Gentegreerde FM-zender Bluetooth Lithium-polymeerbatterij (gebruiksduur tot 5 uur) Gentegreerde microfoon en luidspreker Afmetingen: 118mm x 83mm x 24mm Gewicht: 220 gram

Info: www.tomtom.nl