GOED GETEST: G DATA Totalcare 2008

G DATA ziet heeft de internet security suite TotalCare 2008 uitgerust met een back-upfunctie en optimalisatieonderdeel. Het hoofdvenster is opgebouwd uit verschillende tabbladen, die elk een beveiligingsonderdeel vertegenwoordigen.

Vergelijkbaar met de oplossing van McAfee, biedt het eerste tabblad Security Center een globaal overzicht van de beveiligingsstatus. Handig daarbij is dat de individuele onderdelen per aandachtsgebied zijn gesorteerd. De opzet van de gebruikersomgeving leent zich goed voor minder ervaren gebruikers.

G DATA staat erom bekend twee engines in te zetten bij het scannen naar schadelijke programmas. Voor TotalCare 2008 is dit niet anders. Via de geavanceerde instellingen kun je aangeven of beide engines moeten worden gebruikt. Daarbij kun je aangeven welke actie TotalCare 2008 moet nemen wanneer een virus wordt ontdekt.

Ook chatberichten van verschillende clients, waaronder Live Messenger, worden op de aanwezigheid van virussen gecontroleerd. Verplicht is deze controle niet. Je kunt per applicatie aangeven of deze onder controle van TotalCare 2008 moet staan. Als je werkt met grote downloads, kun je bovendien aangeven dat downloads alleen worden gecontroleerd tot een vooraf ingestelde grootte, bijvoorbeeld 2 MB. Het bereikte voordeel van 'tijd besparen gaat in dat geval uiteraard ten koste van de bescherming.

G DATA heeft TotalCare 2008 uitgebracht in zowel een 32-bit als 64-bit uitvoering voor Windows XP en Windows Vista. Ook Windows 2000 wordt nog ondersteund.


/>