GOED GETEST: HTC Touch

De Touch is het eerste product waarmee fabrikant HTC zich speciaal op consumenten richt. Toch heeft het ook voor zakelijke gebruikers veel te bieden.

Het prachtige design is mooi meegenomen. En omdat het lekker plat is en beperkt van omvang, past het gemakkelijk in borst- of broekzak.

Hoewel je een duimtoetsenbord zult missen, zoals in de HTC S620 en Palm Treo 750, heeft het softwarematig natuurlijk precies zo veel te bieden als andere apparaten met dit besturingssysteem, onder meer op het gebied van mobiele e-mail in combinatie met Exchange. Voor krachtige zakelijke toepassingen komt de processor met 200 MHz wat rekenkracht tekort.

De Touch onderscheidt zich van concurrerende producten door het zogenaamde TouchFLO. Je kunt hierdoor scrollen door je vinger over het scherm te bewegen. Dat komt vooral bij het bladeren door internetpaginas van pas. Bij andere toestellen moet je hiervoor met de stylus de smalle scrollbalk bedienen. Een veeg over de hele lengte van het scherm opent (en sluit) een speciale roterende navigatie-cube. Daarmee kun je snel veelvoorkomende handelingen uitvoeren, zoals bellen naar contactpersonen, sms'en of een toepassing starten. Toch blijft voor veel acties het gebruik van de stylus nodig. Windows Mobile is nu eenmaal niet ontworpen voor bediening met de vinger.