GOED GETEST: Konica Minolta magicolor 2490 MF

De Konica Minolta magicolor 2490 MF is voorzien van zowel scan-, kopieer-, als faxfunctionaliteit. WINMAG Pro voelde dit veelzijige apparaat aan de tand.

Die veelzijdigheid heeft bij dit apparaat geleid tot een druk vormgegeven bedieningspaneel. Ondanks het grote volume van de printer steekt de papierbak toch uit.

De installatie van de driver onder Vista verloopt niet vlekkeloos. Het stokt tijdelijk als we de handleiding nodig hebben op een probleem met het IP-adres op te lossen. Die handleiding in pdf-formaat wordt genstalleerd pas nadat de driver met succes is toegevoegd.

Eenmaal genstalleerd blijkt het geen enkel probleem om ons tekstdocument met de maximale printersnelheid in (20 pagina's per minuut z/w en 5 pagina per minuut in kleur) af te drukken. Voor het afdrukken van fotos direct vanaf de digitale camera is een usb-aansluiting met PictBridge-ondersteuning beschikbaar.

De testfoto's komen redelijk snel uit de printer met een behoorlijke kwaliteit, al ligt de snelheid onder de door de fabrikant opgegeven waarden. Het pdf-document kost het apparaat wat meer moeite. De afdrukken zijn wel gestoken scherp en met een mooi neutrale weergave van de kleuren. Minpunt is de papierdoorvoer.

Doordat de printer het papier consequent scheef door de printer trekt, komt ook de afdruk allesbehalve recht op het papier terecht. De kopieer- scan - en faxfunctionaliteit bij deze printer is erg uitgebreid en in combinatie met de computer te gebruiken.