GOED GETEST: Lycos Webshop

Lycos is vooral bekend als zoekmachine uit de vorige eeuw, maar is intussen uitgegroeid tot portal voor allerhande diensten als e-mail, community services, webhosting en nu ook webshops.

Een webwinkel is op twee manieren te bestellen: als onderdeel van een webhosting-pakket, of als los product.

Een webhosting-pakket kan interessant zijn als je website meer omvat dan alleen een webshop en je de rest ook onderdak wilt geven. Abonnementen starten vanaf tien euro per maand en daar zit gratis een WebShop Starter bij.

De webshop werkt vrijwel volledig in het Nederlands, maar af en toe kom je bij de dieper weggestopte mogelijkheden nog wat onvertaalde stukjes Engels of Duits tegen. De vier smaken Starter, 100, 1000 en 5000 verschillen niet alleen in prijs, maar ook in mogelijkheden.

Het getal geeft aan hoeveel afzonderlijke producten je in de virtuele etalage kunt zetten. WebShop 100 is de betaalde instapwebwinkel met duidelijk minder mogelijkheden dan zijn twee grotere broers. Dat betreft vooral de marketingtools; zaken als kortingen, nieuwsbrieven, diashows van producten, zoekmogelijkheden, gebundelde producten en productvergelijkingen. Deze komen pas bij de duurdere varianten beschikbaar.

WebShop 1000 kost met 29,95 een tientje meer dan de 100-variant, maar je heb dan wel de beschikking over vrijwel alle mogelijkheden die ook in het duurste pakket zitten. Dat is de WebShop 5000: vijfmaal zo groot, dubbel zo duur.


Prijzen op een rij: 0 (starter, bij 10,-- hosting-abonnement); 16,76 (100); 25,17 (1000); 50,38 (5000) excl. btw.