GOED GETEST: MSI PR200

MSI weet ons doorgaans te verrassen met kwalitatief goede laptops voor een leuke prijs. Met de eigentijds vormgegeven PR200 gaat de fabrikant daar nog een stapje verder in. Het model betreft een 12-incher, die met twee kilo geen gram te zwaar weegt.

In vergelijking met eerdere modellen is MSI duidelijk vooruitgegaan in de afwerking: alles oogt net wat chiquer en verzorgder dan wat we eerder van de fabrikant hebben gezien.

De PR200 heeft ondanks zijn bescheiden afmetingen en prijskaartje behoorlijk wat in huis. Om te beginnen is er niet beknibbeld op rekenkracht: de 2 Ghz-uitvoering van de Core 2 Duo, Centrino Pro chipset en 2 GB intern geheugen zetten prima prestaties neer. Een ruime harde schijf (160 GB) is aanwezig. De HDMI-aansluiting kan behalve voor consumenten ook voor zakenlieden van pas komen, voor het geven van presentaties bijvoorbeeld.

Een TPM-chip voor automatische gegevensbeveiliging en vingerscanner zijn aanwezig en werken naar behoren. Vreemd was dat we de software hiervoor eerst van de MSI-website moesten downloaden, voordat we er gebruik van konden maken. Schokprotectie voor de harde schijf is niet aanwezig.

Hoewel dit model in eerste instantie ontworpen lijkt voor de zakelijke markt, kan ook de consument er prima mee uit de voeten. Zo is een HDMI-aansluiting aanwezig voor het versturen van beeldinformatie naar bijvoorbeeld HDTV's. De consument profiteert ondertussen ook de goede beveiligingsopties en de uitstekende WiFi-prestaties die de N-technologie van het Centrino Pro-platform mogelijk maakt.