GOED GETEST: OKI C3520 MFP

Het eerste dat opvalt aan deze multifunctional is de manier waarop OKI de scanunit gentegreerd heeft in de behuizing.

Waar andere fabrikanten doorgaans een soort bouwdoossysteem hanteren, waarbij het standaard printsysteem wordt uitgebreid met extra componenten, heeft deze fabrikant ervoor gekozen de scanner dwars op de lengterichting van de printer te monteren.

Het levert een wat eigenwijs ogende combinatie op, die echter wel functioneel is. Voor de bediening van alle functies volstaat een sober uitgevoerd controlepaneel met een lcd-scherm. Dat verraadt dat de meeste functies via de software toegankelijk zijn.

De toners bij deze printer zijn goed toegankelijk. Op de voorzijde bevindt zich een usb-aansluiting die bij dit apparaat alleen gebruikt wordt om scans naar een usb-stick te schrijven.

De via GDI aangestuurde printer drukt volgen de specificaties tot 12 kleuren paginas per minuut, maar met ons tekstdocument komen we niet verder dan 10 pagina s. De boosdoener lijkt een instelling waarbij de printer na de eerste paginas een onderhoudscyclus uitvoert. Ook bij onze grafische pdf constateren we een vergelijkbaar fenomeen. De afdruksnelheid ligt daarbij wel op 12 paginas per minuut. De kleurweergave van het grafische document blijft wat achter, de weergave van rgb-fotos is een stuk beter.

In zwart/wit-modus behaalt de printer een hogere snelheid dan door de fabrikant werd opgegeven. De OKI spuugt hier een nette 17 paginas per minuut in de lade.


/>