GOED GETEST: Panda Internet Security 2008

Nieuw in deze security suite van Panda is het Megadetectie-systeem. Onderdeel hiervan is een online database met de naam TotalScan Pro die de effectiviteit van de scans moet verhogen.

In de database zijn ongeveer twee miljoen virusdefinities opgenomen. Informatie over recent ontdekte virussen worden hier dagelijks aan toegevoegd. Bij iedere scan op het lokale werkstation, wordt de database geraadpleegd.
Panda Internet Security 2008 beschikt bovendien over de TruPrevent-engine, een heuristische scanner die de computer afstruint naar niet-ontdekte virussen. In de software vinden we ook de mogelijkheid om de prestaties van de computer verder te optimaliseren. Daarnaast is er in de 2008editie bescherming tegen rootkits ingebouwd.

Een rootkit is een set softwaretools die vaak worden gebruikt door een derde partij (meestal een hacker) na toegang te hebben verkregen tot een computersysteem. De rootkit nestelt zich diep in het besturingssysteem, zodat het mogelijk is dat het besturingssysteem instabiel wordt. De rootkit is bijna niet te verwijderen zonder de functie van het besturingssysteem te beschadigen.

Internet Security 2008 behoort tot de beveiligingspakketten die relatief weinig beslag leggen op de systeembronnen. Eenmaal gestart, draait de beveiliging op de achtergrond en is het programma via een pictogram in het systeemvak toegankelijk. Een zelfdiagnose-functie dient tenslotte als 'gezondheidscontrole en checkt of Internet Security 2008 de computer goed beveiligt.