GOED GETEST: Strato Webshop

Aan de achterkant lijken de webwinkels van Strato als twee druppels water op die van Lycos. Dat is ook niet zo verwonderlijk, aangezien beide organisaties software van ePages gebruiken.

De technische verschillen met Lycos zijn niet erg groot. Het is vrij eenvoudig om een exportbestand te maken van alle producten en categorien uit de ene winkel en die vervolgens weer te importeren in de ander. Daarmee wordt de binding met Strato of Lycos kleiner en is het eenvoudig om over te stappen. Op de website van ePages zijn alle aanbieders te vinden die gebruik maken van dit winkelsysteem.

Strato is vooral een webhoster, die naast de gebruikelijke webhostingpakketten ook webshops aanbiedt. In tegenstelling tot Lycos biedt Strato geen Start-pakket aan, maar wel de BasicShop, AdvancedShop en PremiumShop. Deze zijn vergelijkbaar met respectievelijk de WebShop 100, 1000 en 5000 van Lycos.

Met prijzen van 17,90; 27,90 en 57,90 is Strato net wat goedkoper dan Lycos. Achter de schermen zit de Strato-variant soms net wat handiger in elkaar, wat suggereert dat er met een recentere versie van de ePages-software wordt gewerkt.

De duurdere pakketten van Strato zouden iDeal-betalingen moeten kunnen verwerken, maar deze betalingsoptie hebben wij niet kunnen ontdekken tijdens onze test.