GOED GETEST: Toshiba Portg R400

De stevige, maar toch ranke behuizing van deze laptop biedt onderdak aan veel zakelijk interessante voorzieningen.

Bijzonder is het nregelige statusdisplay aan de voorzijde, dat je niet alleen informeert over zaken als datum, tijd en batterijniveau, maar ook waarschuwt bij nieuwe agenda- of mailitems. Ook wanneer de laptop zich in gesloten toestand bevindt.

Het beeldscherm is van topkwaliteit. Een glanslaag mag dan weliswaar niet door iedereen als prettig worden ervaren, Toshiba slaagt erin hinderlijke reflectie tot een minimum te beperken. De kleuren, contrast, scherpte en kijkhoek zijn subliem en de touch screen-laag doet daar absoluut geen afbreuk aan, zoals bij sommige concurrenten het geval is. Werken in het volle daglicht is door de glanslaag echter niet aan te raden.

Het toetsenbord is eveneens uistekend, gebruiksvriendelijk (grote knoppen voor Enter, Backspace enz.) en uiterst solide.

Sterkste punt aan deze machine is echter de uitgebreide mix van zakelijke voorzieningen. Een biometrische scanner is aanwezig, net als hardeschijf-protectie en een TPM-chip. De prestaties zijn van een gemiddeld niveau. Het Core Duo-rekenhart is niet meer de allersnelste, maar de 2 GB geheugen is weer wel lekker ruim. De harde schijf draait op slechts 4200 toeren en kan dus wel wat meer pit gebruiken.

De Easyguard-beheersoftware is uitstekend: het laat zich eenvoudig bedienen, terwijl de functionaliteit behoorlijk uitgebreid is.