Goedkoper mobiel bellen met je team

Voor bedrijven is communicatie een eerste levensbehoefte. Bellen is echter niet goedkoop; vooral de mobiele telefoniekosten lopen gemakkelijk uit de hand. Gelukkig zijn er speciale mobiele abonnementen voor teams. Welk voordeel bieden zij? En welk specifiek business abonnement past het beste bij de belwensen in jouw bedrijf?
WINMAG ging niet zelf op onderzoek; we lieten het meeste uitzoekwerk aan de telco's zelf over. De redactie stelde twee (fictieve) bedrijfsprofielen op, met bijbehorende wensen voor telefonie en mobiel internet (zie Twee voorbeeldteams), en vroegen bij in totaal zes telecombedrijven een offerte aan: 'wat zijn de beide voorbeeldbedrijven bij jullie - alles bij elkaar - per maand kwijt?'.
De volledige offertes die we begin februari ontvingen vind je op www.winmag.nl/gsmoffertes. Onderstaand lees je de samenvattingen van deze kostenindicaties.

Geen bijzondere kortingen
Eventuele tijdelijke acties en (start)kortingen heeft WINMAG buiten beschouwing gelaten. Ook 'speciale kortingen' in de door WINMAG ontvangen offertes, die verder nergens gepubliceerd staan, ziet WINMAG niet als relevant voor onze vergelijking. Wie weet krijgt dit computermagazine een mooiere korting dan een 'gewoon' bedrijf. Maar je kunt natuurlijk altijd proberen een mooie korting te bedingen ('maatwerk' in het jargon).