Google-accounts krijgen tweestapsbeveiliging

Bezitters van een Google account krijgen de mogelijkheid om hun inlogproces beter te beveiligen. Hierbij log je als gebruiker niet alleen in met je wachtwoord, maar moet je ook een code invoeren die Google naar je mobiele telefoon stuurt.

Google zal deze strengere beveiliging de komende dagen uitrollen naar gebruikers. Op je accountinstellingen-pagina zal dan een nieuwe link verschijnen waarmee je de tweestapsbeveiliging kunt inschakelen.


Hier geef je vervolgens het nummer op van de telefoon waar Google de code naar toe kan sturen. Ook is het mogelijk om een reservetelefoon op te geven, in het geval je de eerste kwijtraakt.

Applicatie

Bij het inloggen op je account zul je dan een telefoontje of een sms krijgen met daarin de code. Google zal daarnaast een applicatie uitbrengen die deze inlogcodes genereert. Er komt een versie voor Android, iPhone en BlackBerry.

Je kunt evenuteel instellen dat je inlogcode dertig dagen lang wordt onthouden, zodat je niet elke keer opnieuwe in twee stappen hoeft in te loggen. De tweestaps-beveiliging was eerder al beschikbaar voor gebruikers van Google Apps.