Google Apps verliezen ondersteuning voor Windows XP en IE8

Google stopt eind oktober met het ondersteunen van Internet Explorer 8 voor hun Google Apps-dienst. Dit is het gevolg van de komst van Internet Explorer 10 die vanaf de lancering, op 26 oktober, direct ondersteund wordt.

Google hanteert als werkwijze dat ze direct een nieuwe browserversie willen ondersteunen voor hun dienst. Dit gaat dan wel ten koste van een oudere versie,  altijd de derde in lijn. Deze regel geldt ook voor andere browsers zoals Chrome en Firefox. 

Microsoft brengt Internet Explorer 10 tegelijk met hun nieuwe besturingssysteem Windows 8 uit. Hierdoor vervalt vanaf 15 november de ondersteuning van IE8. Na die datum krijgen gebruikers van IE8 een bericht in beeld dat ze hun browser moeten updaten.

Zowel IE10 als IE9 zijn niet te gebruiken op Windows XP waardoor de gehele ondersteuning van dit platform vervalt. Het is natuurlijk wel mogelijk een alternatieve browser op XP te installeren zoals Chrome of Firefox. Vanwege de veiligheid gebruiken veel bedrijven echter enkel de browser van Microsoft.