Google blaast evenement af; afbeeldingen Nexus 10 gelekt

Het evenement dat Google vandaag in New York zou houden is afgelast vanwege de komt van orkaan Sandy in New York. Delen van de stad zijn al geƫvacueerd, scholen zijn dicht en het openbaar vervoer ligt grotendeels stil. We zitten echter niet helemaal zonder iets nieuws van Google, dit weekend zijn er namelijk afbeeldingen gelekt van Google's Nexus 10 tablet.

Nexus 10De Nexus 10 is een 10,1-inch tablet waarover al tijden geruchten gingen dat die zou komen. Dit weekend zijn er diverse afbeeldingen en details over de Nexus 10 naar buiten gekomen. Of dit de definitieve versie wordt is overigens nog niet duidelijk.

BriefMobile heeft een Nexus 10-tablet in handen gekregen en heeft heel wat details over het apparaat losgelaten. De tablet heeft een dual-core Samsung Exynos 5250 processor, geklokt op 1.7 GHz. De grafische kant wordt verzorgd door een Mali-T604 GPU. Qua intern geheugen heeft het apparaat 2GB, en er is 16GB aan interne opslag. Ruimte voor uitbreiding lijkt er niet te zijn, want er zit geen microSD-ingang op de Nexus 10. Of er varianten met uitgebreidere opslag komen is nog niet bekend.

Het 10,1-inch super amoled scherm heeft een zeer indrukwekkende resolutie van 2,560 x 1,600 met een ppi van 298,9. Aan de achterkant zit een 5-megapixelcamera met LED-flash. Verder ondersteunt de tablet nfc, wifi en bluetooth.

Het besturingssysteem is Android 4.2. Dit is een kleine upgrade ten opzichte van het huidige Android 4.1.2. en draagt dan ook nog steeds de naam Jelly Bean. Er zou onder andere een nieuwe Gallery applicatie toegevoegd zijn, de camera applicatie is verbeterd en meerdere gebruikersaccounts zijn nu mogelijk.

Wanneer Google het Android-evenement alsnog gaat houden is nog onduidelijk. De aflasting is wel goed nieuws voor Microsoft, die ook vandaag een evenement houdt in San Francisco. Zij hebben nu geen last van Google die de aandacht op zichzelf wilde richten met hun evenement.