'Google brengt Android 2.4 deze zomer uit'

Google zal de volgende versie van het Android-besturingssysteem, versienummer 2.4, deze zomer uitbrengen. Dat zegt de website Pocket-lint op basis van meerdere anonieme bronnen.

Volgens Pocket-lint zal Android 2.4 in juni of juli een release krijgen, met een officiƫle aankondiging in mei op de I/O-conferentie van Google. Traditiegetrouw krijgt ook deze versie een op eetwaar gebaseerde naam mee, te weten Ice Cream.

Afgelopen december werd Android 2.3 (Gingerbread) door Google gepresenteerd en deze versie moet zijn weg naar veel smartphones nog vinden. Eerder liet het bedrijf op de CES in Las Vegas een voorproefje zien van Android 3.0 (Honeycomb), een speciale tabletversie van het besturingssysteem.

Verwarring

De versienummering van Android roept vraagtekens op. Het lijkt erop dat versie 2.4 later verschijnt dan de voor tablets geoptimaliseerde versie 3.0 (Honeycomb). De door Motorale aangekondige Xoom, met Android 3.0, komt namelijk volgens geruchten in maart al beschikbaar. Ook de codenaam wijst in die richting, aangezien de eerste letters van de codenamen tot nu toe oplopend zijn in het alfabet. Volgens die redenatie komt I(ce Cream) later dan H(oneycomb).