Google Calendar: simpel een teamagenda delen

Het delen van een electronische teamagenda kon voorheen alleen met een, al dan nietop afstand gehoste,groupware-server als MicrosoftExchange Server of Novell Groupwise. Het gratis beschikbare Google Calendar, Google's webgebaseerde kalenderdienst,brengt daar verandering in.

 

TIP!
Een agenda van Google Calendar kun je koppelen aan de agenda in Outlook. Zo heb je altijd de laatste teamafspraken in je eigen Outlook-agenda. Lees hier hoe je dat doet.

Het klinkt niet als raketwetenschap: het delen van een teamagenda via een lokaal netwerk (en liefst ook internet). Toch was het tot voor kort helemaal niet eenvoudig om zo'n centrale agenda in gebruik te nemen. Groupware-servers als  Microsoft Exchange Server, IBM Lotus Domino of Novell Groupwise zijn weliswaar professionele oplossingen waar een teamagenda bijzit, maar deze servers nemen de nodige kosten en onderhoud met zich mee.

 Dat laatste houdt je in de hand door het huren van een dergelijke server bij een hostingprovider, maar ook dit kost jaarlijks een aardige zak duiten. Voor veel kleinere teams is het bovendien overkill, veel functionaliteit is simpelweg niet altijd nodig, terwijl je er wél voor betaalt. Daarnaast ben je voor een optimale werking afhankelijk van platformafhankelijke software als Outlook.