Google en Microsoft gaan samenwerken

Na een jarenlange strijd hebben Google en Microsoft besloten om de rechtszaken die ze tegen elkaar voerden te laten vallen. De twee bedrijven maken via Bloomberg bekend meer samen te gaan werken.

Vijf jaar lang vochten de twee giganten met elkaar in de rechtszaal. In ongeveer twintig rechtszaken ging het met name om de patenten op smartphones en video game-systemen, zoals de Xbox. Zo wilde Google's voormalige Motorola Mobility-tak royalties voor de Xbox, en Microsoft wilde dat Motorola's smartphones een aantal features niet langer gebruikte.

Samenwerken

Nu willen Microsoft en Google samen gaan werken. Zo willen ze samen een royalty-free video-compression-technologie ontwikkelen om downloads sneller te maken. Hier werken ook Amazon en Netflix aan mee. Daarnaast gaan de twee giganten samen lobbyen voor specifieke regels voor een gezamenlijk patentensysteem in heel Europa. In een gezamenlijk statement zeiden ze: 'Google en Microsoft hebben afgesproken om samen te gaan werken bij bepaalde patentzaken en verwachten om ook in de toekomst samen in andere branches te werken, om onze klanten het beste te bieden.'