Google en Microsoft tegen wifi-blokkades in hotels

In Amerika willen grote hotelketens toestemming krijgen om de wifi-hotspots van hun gasten te blokkeren. Google en Microsoft zijn hier tegen, meldt The Wall Street Journal.

De twee bedrijven zijn een samenwerking aangegaan om mensen die persoonlijke wifi-apparaten willen gebruiken om het internet in Amerikaanse hotels te bereiken te steunen. De Amerikaanse hotelbond en hotelketen Marriot pleiten bij de Federal Communications Commission (FCC) voor toestemming om wifi-hotspots van gasten te blokkeren. Hiermee willen hotels voorkomen dat de hotspots hun eigen netwerk storen en daarmee de reputatie van het hotel schaden.

Brieven

Google en Microsoft zijn het hier niet mee eens en hebben brieven gestuurd naar de FCC. Hiermee proberen ze de commissie over te halen om het verzoek van de hotels niet in te willigen. De bedrijven wijzen afzonderlijk van elkaar de FCC op zijn eigen regels. Deze regels stellen dat het verboden is om in de weg te staan van geautoriseerd radioverkeer, waaronder wifi. Google zei ook dat als hotels dit alsnog stiekem willen doen, dit 'alleen maar bewijst dat ze inzien hoe belangrijk het is voor hun gasten om onbeperkte toegang tot wifi te hebben.'