Google en VMWare samen voor cloud computing

Google en VMWare zijn een technologische samenwerking aangegaan om cloud computing te stimuleren. Dankzij de samenwerking moet de ontwikkeling, het beheer en gebruik van bedrijfsapplicaties in de cloud vergemakkelijken.

VMware en Google werken op meerdere fronten samen om cloud-applicaties productiever en flexibeler te maken, en in staat te stellen makkelijk van de ene cloud naar de andere te bewegen (portability). Deze projecten stellen Java-ontwikkelaars in staat rijke webapplicaties te bouwen, Google- en VMware-performancetools te gebruiken voor cloud-applicaties en Spring Java-applicaties op de Google App Engine in te zetten.

Zo zal Google Spring Java-applicaties op de Google App Engine gaan ondersteunen. Met behulp van de Eclipse-gebaseerde SpringSource Tool Suite kunnen ontwikkelaars Spring-applicaties bouwen op een vertrouwde en productieve manier. Daarnaast hebben ze de flexibiliteit om hun applicaties beschikbaar te stellen in hun huidige interne VMware vSphere-omgeving, in VMware vCloud partner-clouds, of rechtstreeks in de Google App Engine.

Spring Roo

De samenwerking moet ook de ontwikkelsnelheid van Spring Roo combineren met de kracht van de Google Web Toolkit (GWT), voor het bouwen van rijke browser-applicaties. Deze GWT-applicaties maken optimaal gebruik van moderne browser- technologie√ęn zoals AJAX en HTML5, zodat de beste eindgebruikerservaring kan worden geboden op zowel smartphones als computers.
 
De twee bedrijven werken ook samen om VMware's Spring Insight performance tracing-technologie in de SpringSource tc Server applicatieserver beter te integreren met Google's Speed tracer-technologie voor beter zicht op de prestaties van cloud-applicaties die zijn gebouwd met behulp van Spring en de Google Web Toolkit.