Google gaat voorbij cardboard

Alle grote spelers die zich richten op de virtual reality-markt, zijn druk bezig met de volgende move. Google is één van de frontrunners.

Nieuwe VR-headset Google in de maak

Een nieuwe stap in virtual reality? Google is van plan om later dit jaar een VR-headset op de markt te brengen die de cardboardversie in alle facetten voorbij streeft. 

Google komt met betere sensoren

Volgens de Financial Times zal de opvolger van de cardboard-VR (gelanceerd in 2014) met de smartphone als basis, verbeterde sensoren en lenzen in een stevige plastic behuizing hebben. 

Met de nieuwe HR-set wil de internetgigant nog beter inspelen op de groeiende markt van virtual reality en 3D. Facebook staat op het punt om zijn langverwachte Oculus Rift-headset te lanceren. Ook Sony, Samsung en HTC investeren fors in de relatief nieuwe technologie. 

HoloLens

Natuurlijk kunnen Microsoft en Apple niet van het feestje wegblijven. De eerste is bezig met de ontwikkeling van de HoloLens, een gadget gericht op augmented reality, de laatste zou zelfs een geheim topteam aan experts en ontwikkelaars aan het werk gezet hebben om in de nabije toekomst de markt te overrompelen met VR en AR. 

​Kortom: het lijkt alsof virtual reality dit jaar echt gaat doorbreken. Niet geheel toevallig schreven we er al eerder over.  

Alle grote spelers zetten in op VR
Google komt dit jaar met verbeterde VR-headset.