Google Glass van social media verwijderd

Google heeft alle sporen van hun Google Glass-project verwijderd van social media. De dragers van de bril, Explorers, kunnen alleen nog terecht op een support page, voor een telefoonnummer en e-mailadres. Het device kan ook niet meer gekocht worden.

Google Glass explorers

Google Glass bevond zich in feite nog in een test fase. Mensen die de bril dragen worden Explorers genoemd en kwamen veel samen op Google+ om ervaringen te delen, al dan niet met ludieke foto's van ceo's die op trampolines springen met bril op. De site bestaat nog, maar alle content is wel verwijderd. Ook op Twitter en Facebook is alles verdwenen. Het lijkt erop dat Google met een schone lei wil beginnen en hierom alle sporen van Google Glass op social media aan het uitwissen is.

Privacygevoelig

De meeste Explorers zullen vast goede bedoelingen hebben gehad met de bril, maar het project van Google stuitte ook op veel verzet. Het dragen van de bril ligt privacygevoelig, het maken van stiekeme foto's en beelden en heibel met hacking maakte de bril er niet populairder op. Maar hoewel de stekker uit het Google Glass-project heeft getrokken en ook het Explorers-programma hiermee eindigde, wil dit nog niet zeggen dat het concept ten einde is. Google heeft namelijk in december nog foto's openbaar gemaakt van een nieuw prototype en houdt uiteraard de opgedane kennis over de gebruikte technologie achter de hand.

De blackout van de social media content lijkt in ieder geval een poging om Google Glass uit het collectieve geheugen van consumenten te wissen. In plaats hiervan kunnen Explorers speculeren over het nieuwe project wat de naam 'Project Aura' draagt en waar je hier meer over leest.