Google heeft patent gekregen op automatische privémodus in browser

Google heeft een patent aangevraagd op een techniek waarmee de privémodus van een browser automatisch wordt ingeschakeld. Op het moment hebben veel browsers een incognitomodus, waarmee bezochte websites niet in de browsergeschiedenis worden opgeslagen. Deze moet je echter wel handmatig aanzetten.

Volgens het patent van Google kijkt de techniek van de privémodus naar het soort webpagina dat je opent. Vervolgens wordt er vastgesteld of deze eventueel in een incognitovenster geopend moet worden. De modus wordt beschikbaar gemaakt, zodat er geen historie wordt opgeslagen terwijl je door de webpagina heen klikt. De webpagina wordt vervolgens geopend in de privémodus, waardoor je deze niet meer aan hoeft te zetten.

Gebruik door Google

Met dit patent zou Google er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat pornosites automatisch in de incognitomodus bezocht worden, waardoor ze later niet meer te vinden zijn in de geschiedenis. Wat Google precies met de techniek wil doen en of het wordt toegepast in zijn browser, is niet bekend.