Google heeft toekomstvisie met Project Glass

De techniek augmented reality vindt maar moeizaam zijn weg naar de smartphone. Er zijn wel wat apps die het gebruiken maar dit zijn vaak meer gimmicks dan echt nuttige oplossingen. Google heeft een geheel eigen visie op het gebruik van de techniek, ze stoppen het namelijk in een bril.

Google noemt de bril voorlopig Project Glass. Een futuristisch uitziende bril, waarin echte glazen ontbreken. Wel zit er een klein vierkant venstertje boven het rechteroog. Voor het zien van meldingen moet je dus iets naar boven kijken en vullen ze dus niet je complete blikveld.

Zoals je kunt zien in onderstaande demonstratievideo gaat het om meldingen zoals nieuwe berichten, het weerbericht, agenda en het eigen sociale netwerk Google+. Bovendien kun je zelf nieuwe berichten versturen met behulp van een ingebouwde spraakherkenning. Dankzij een ingebouwde camera behoort zelfs fotograferen tot de mogelijkheden.

Google brengt Project Glass al in een zeer vroeg stadium naar buiten. De zoekgigant hoopt hierdoor veel reacties binnen te krijgen die ze kunnen gebruiken bij de ontwikkeling. Of en wanneer de bril op de markt gaat komen heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.

Google geeft toekomstvisie met Project Glass
Google heeft een geheel eigen visie op het gebruik van augmented reality, ze stoppen het namelijk in een bril.