Google introduceert eigen tablet, de Nexus 7

Na weken van geruchten heeft Google tijdens Google I/O eindelijk de Nexus 7 officieel aangekondigd. De 7-inch tablet is in samenwerking met Asus geproduceerd en zal met name concurreren met de in Amerika populaire Kindle Fire van Amazon.

De Nexus 7 beschikt over een 7-inch ips-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 beeldpunten. Een Nvidia Tegra 3-quadcore-processor moet zorgen voor een soepele gebruikservaring. De tablet wordt standaard geleverd met de nieuwste versie van Android, 4.1 Jelly Bean.

Google’s eigen tablet weegt 340 gram. Verbinden kan via wifi, bluetooth en nfc. De Nexus 7 is het eerste toestel dat standaard gebruikmaakt van Google’s eigen Chrome-browser.

Tegelijk met de tablet heeft de zoekmachinegigant ook de Nexus Q uitgebracht, een soort mediaspeler die op Android draait. De Q maakt gebruik van de cloud om content naar je Android-apparaat te streamen.

Google Nexus Q

Het zwarte bolvormige apparaat is voorzien van wifi, bluetooth en nfc. Bedraad verbinden aan bijvoorbeeld een tv kan met hdmi en daarnaast is er een optische en digitale audio-ingang. De Q heeft een ingebouwde versterker van 25 watt en een arm-processor van Texas Instruments. 

De Google Nexus 7 heeft een adviesprijs van 199 dollar en is vanaf half juli verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk en Australië. De Nexus Q kost 299 dollar. Wanneer de tablet en de Q in Nederland verkrijgbaar zijn en tegen welke prijzen is nog niet bekend.