Google komt met eigen abonnementenservice

In navolging van Apple komt nu ook Google met een eigen abonnementenservice voor digitale tijdschriften en kranten. Het lijkt erop dat Google met dit zogenoemde One Pass wat minder streng is dan Apple.

Met One Pass kunnen uitgevers hun digitale content via websites of mobiele applicaties aanbieden, waarbij ze zelf de prijs en de duur van een abonnement mogen vaststellen. Gebruikers kunnen vervolgens via een centraal account deze kranten en tijdschriften op verschillende apparaten lezen.

Eerder maakte Apple bekend dat het een App Store-abonnementenservice heeft vrijgegeven, maar hier zijn nogal strenge voorwaarden voor uitgevers aan verbonden. Google zegt met deze dienst een 'open en flexibel platform' neer te willen zetten en lijkt One Pass een stuk toegankelijker te willen maken.

One Pass is voorlopig alleen beschikbaar voor uitgevers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italiƫ en Spanje. Google zegt de dienst in de toekomst beschikbaar te willen maken in andere landen.