'Google komt met eigen tijdschriftenkiosk'

Google werkt aan een eigen digitale tijdschriftenkiosk, waarmee gebruikers elektronische tijdschriften en kranten kunnen downloaden op onder meer hun Android-tablets. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

De zoekgigant zou hiermee Apple naar de kroon willen steken, dat via iTunes digitale tijdschriften en kranten aanbiedt voor onder meer de iPad. Google zou bovendien minder geld  willen eisen van uitgevers dan de dertig procent die Apple afroomt van verkopen via iTunes.

Ook zou Google bereid zijn om persoonlijke informatie van gebruikers aan uitgevers door te geven, zodat deze hun producten op de persoon toegespitst kunnen aanbieden. De zoekgigant zou inmiddels in gesprek zijn met uitgeverijen als Time Warner, Condé Nast en Hearst.

Eerder werd echter bekend dat de verkoop van digitale tijdschriften voor de iPad flink aan het dalen is. Zo verkocht Wired in november 2010 23.000 digitale tijdschriften, terwijl dit er in juni van dat jaar nog meer dan 100.000 exemplaren waren.