Google komt met officiële sms-app voor Android

Google heeft een officiële sms-app voor Android gemaakt. Deze is inmiddels gratis te downloaden in de Google Play Store. De app heet Messenger en draait op Android 4.1 en nieuwere versies.

Messenger is voorzien van het nieuwe Material Design van Android 5.0, beter bekend als Lollipop. Bij het openen van de app valt het meteen op dat er een zoekfunctie is om door je contacten te zoeken. Het material design is minimalistisch, met een blauwe balk aan de bovenkant en ronde icoontjes naast de gegroepeerde berichten.

Nieuw bericht

Onderin zit een knop voor het opstellen van een nieuw bericht, maar je kunt ook een gegroepeerd gesprek kiezen als je daar een bericht naar wilt sturen. Bij het opstellen van een sms kun je bij de geadresseerde kiezen uit een lijst met frequente contactpersonen en een lijst met alle contacten. Ook is het mogelijk om een bericht te sturen naar meer dan één contactpersoon. De interface doet erg denken aan die van hangouts, al zijn er diverse kleurtjes voor de gesprekken. Deze kleuren zijn roze, groen, paars, turquoise, violet en oranje.

Foto's en video's

Met de app kun je foto's en video's direct via de app maken, selecteren en delen. Bij het maken en selecteren van een foto verschijnt het cameravenster aan de onderkant van de app. Dit doet erg denken aan de Messenger-app van Facebook. Ook is het mogelijk om audioberichten te versturen, om deze op te nemen verschijnt er ook een venster aan de onderkant van het scherm.

Features

Een leuke feature is dat je je meldingen aan en uit kunt zetten, voor de momenten dat je niet gestoord wilt worden. Dit kan overigens ook voor afzonderlijke contacten, voor als je door één persoon even niet gestoord wilt worden. Nummers kunnen ook geblokkeerd worden via de app. Verder ondersteunt Messenger emoticons en kun je je gesprekken archiveren.

Hangouts of Messenger?

De Messenger-app van Google biedt duidelijk veel meer functionaliteiten dan een gewone sms. Toch doet de gehele app erg denken aan Hangouts, waarmee sms-integratie ook mogelijk is. De verschillen tussen de twee applicaties zijn miniem, al is het design van Messenger net iets meer minimalistisch en overzichtelijker. Toch blijft dit met name smaak en zal het per persoon verschillen of de Messenger app toegevoegde waarde heeft als je Hangouts al als sms-app gebruikt.

De Google Messenger-app is gratis te downloaden in de Google Play Store en beschikbaar voor Android 4.1 en nieuwere versies.