Google komt met zakelijke versie Android

Na Google Apps for Work en Inbox for Work heeft de internetgigant nu ook een zakelijke versie van haar operating system Android aangekondigd. Android for Work werkt alleen binnen Android 5.0 Lollipop en hoger, maar er wordt een applicatie gelanceerd voor oudere versies.

Android for WorkIn Android for Work zit onder meer een verbeterde SELinux-beveiliging boven op de standaard encryptie, en biedt ondersteuning voor meerdere gebruikers. Op deze manier kun je een zakelijk profiel aanmaken dat zakelijke gegevens isoleert en beschermt. De goedgekeurde zakelijke apps zijn daarmee naast je persoonlijke applicaties te gebruiken. De werkgever beheert slechts de zakelijke gegevens en kan geen persoonlijke content bekijken of wissen.

Google Play for Work

Daarnaast komt Google met Google Play for Work. Hiermee zijn ondernemingen in staat om zakelijke apps veilig te implementeren en te beheren. Volgens de internetgigant wordt het proces om applicaties onder medewerkers te distribueren gemakkelijker en zorgt Google Play for Work ervoor dat de it-afdeling elke applicatie kan keuren voor deze wordt geïnstalleerd. Bovendien krijgt Android for Work een suite aan zakelijke applicaties voor onder meer e-mail, contacten en agenda. Deze applicaties ondersteunen Exchange en Notes. Android for Work biedt tevens editing tools om documenten, spreadsheets en presentaties aan te passen.

Android for Work-applicatie

Android-versies ouder dan 5.0 Lollipop ondersteunen Android for Work niet, wat voor Google de reden was om een speciale applicatie te ontwikkelen. Deze app geeft je beveiligde toegang tot e-mail, agenda, contacten, documenten en goedgekeurde zakelijke applicaties. De Android for Work-applicatie kan volledig door de it-afdeling worden beheerd.

Inbox for Work

Eerder deze week kondigde Google ook een zakelijke versie van haar e-mailclient Inbox aan. Inbox werd in oktober vorig jaar voor particulieren beschikbaar gemaakt, maar een zakelijke versie bestond nog niet. Bovendien kun je Inbox alleen verkrijgen via een uitnodiging, al zijn deze tegenwoordig vrij gemakkelijk te verkrijgen. Nu komt de ontwikkelaar dus met een zakelijke versie van Inbox, al is deze voorlopig alleen te gebruiken als je een administrator-account hebt bij Google Apps for Work. Google is van plan om nauw samen te werken met de eerste bedrijven die zich aanmelden, om zo inzicht te krijgen in de benodigdheden en uitdagingen binnen het zakelijk segment. Het programma wordt de komende maanden verder uitgebreid, waardoor meer bedrijven gebruik kunnen maken van de e-mailclient.

Android for Work