Google komt mogelijk met nieuwe Nexus 7 en Nexus 10-inch tablet

Wat een poging lijkt om aandacht weg te kapen bij Apple en Microsoft, die beide deze maand een evenement organiseren, heeft Google zelf iets georganiseerd 29 oktober. Geruchten melden dat er twee nieuwe versies van de Nexus 7 gepresenteerd worden en dat Google een Nexus 10-inch tablet gaat introduceren.

Volgens geruchten komt er een nieuw model van de Nexus 7. Het zou gaan om een 32GB-tablet in twee uitvoeringen: met en zonder 3G-ondersteuning. Op het moment kun je de Nexus 7 alleen als 8GB- en als 16GB-variant krijgen.

Prijzen zijn nog niet bekend, en wat de introductie van het nieuwe model betekent voor de verkoop van de huidige modellen ook nog niet. Mogelijk daalt de 16GB-versie in prijs en verdwijnt de 8GB-versie uit de winkel.

Verder gaat het gerucht dat Google een 10-inch tablet wil introduceren. Het apparaat draagt de codenaam 'Manta' en wordt ontwikkeld in samenwerking met Samsung. Veel is er verder nog niet over bekend, maar het 10-inch display zou een resolutie van 2560 x 1600 moeten krijgen met een pixel-dichtheid van 300ppi. Dit ligt behoorlijk wat hoger dan de 2048 x 1536-resolutie van de nieuwste iPad.

Of de geruchten op waarheid rusten kom je te weten op 29 oktober, dan houdt Google een Android-evenement.

Google komt mogelijk met nieuwe Nexus 7 en Nexus 10-inch tablet