Google koopt Deepmind, investeert fors in kunstmatige intelligentie

Google heeft zijn portemonnee weer eens getrokken voor de overname van een beloftevol bedrijf. Het gaat deze keer om Deepmind, een organisatie uit Londen waar ongeveer vijftig mensen nu zo'n drie jaar werken aan kunstmatige intelligentie.

Wat Deepmind nou precies doet? Volgens de website van het bedrijf richten ze zich op het bouwen van met name zelflerende systemen. 'We combine the best techniques from machine learning and systems neuroscience to build powerful general-purpose learning algorithms', aldus de website.

Volgens ingewijden is het de internetgigant vooral te doen om de 'human assets'. Deepmind zou vol talenten zitten op het gebied van AI. Deepmind is klaarblijkelijk een belofte in zijn branche: in het verleden is inmiddels al 50 miljoen dollar in het drie jaar jonge bedrijf geïnvesteerd. En talent en know-how op AI-gebied kan Google met projecten als Glass, Google Now en een steeds intelligenter wordende zoekmachine natuurlijk goed gebruiken.

Hoeveel met de overname precies gemoeid is, wil Google niet bekendmaken, maar het gaat volgens experts om zo'n 400 miljoen euro. Ook Facebook zou eind vorig jaar interesse hebben gehad in de startup.