Google lanceert Chrome 9 en Web Store

Google heeft de nieuwe versie van zijn browser, Chrome 9, officieel vrijgegeven. Deze versie biedt verschillende verbeteringen, waaronder volledige toegang tot de Chrome Web Store. Helaas voorlopig alleen toegankelijk voor gebruikers in de VS.

De Chrome Web Store is te vergelijken met een applicatiewinkel voor smartphones en de onlangs gelanceerde Mac App Store. Gebruikers kunnen vanuit de Web Store applicaties en extensies downloaden en gebruiken via hun Chrome-browser. In de Chrome Web Store zijn zowel betaalde als gratis programma's te vinden.

Daarnaast kunnen gebruikers van Chrome 9 via WebGL 3D-beelden afspelen op hun computer, zonder daarvoor extra plugins te installeren. Heb je de nieuwste versie van Chrome binnen, dan kun je op de website van WebGL enkele 3D-demo's uitproberen.

Tenslotte ondersteunt de nieuwste versie van Chrome een uitgebreide versie van Google Instant. Met Instant worden zoekresultaten weergegeven terwijl je een woord aan het typen bent. In Chrome 9 is Instant ook actief bij het typen van url's in de adresbalk, waardoor je sneller een website kunt vinden.