Google lanceert Handwrite, dienst voor handschriftherkenning

Google's software voor handschriftherkenning is uit de testfase. Handwrite herkent je krabbels nu sneller en nauwkeuriger.

Met Handwrite kun je de zoekmachine van Google voeren met handgeschreven zoekwoorden en is dus bedoeld voor tablets en smartphones met aanraakscherm. Het is een van de manieren waarop de zoekgigant probeert om het je gemakkelijker te maken zoekopdrachten in te voeren op apparaten zonder toetsenbord.

Handwrite is niet helemaal nieuw, maar verkeerde voorheen in betafase. De handschriftherkenning zou nu vooral nauwkeuriger en sneller moeten zijn. Gebruik je een smartphone, dan kun je nu letters over elkaar heen schrijven of laten overlappen, zodat je meer letters op het relatief kleine scherm kwijtkunt.

Je activeert Handwrite bij 'Settings' op de startpagina van Google. Daar kun je een vinkje zetten voor 'Enable Handwrite' . Eenmaal ingeschakeld kun je met het Handwrite-icoon rechtsonder je beeldscherm de functie aan- en uitzetten. Het maakt niet uit waar je je woorden op het scherm schrijft, Google scant je hele beeldoppervlak naar je handgeschreven woorden. Je virtuele toetsenbord blijft overigens gewoon beschikbaar en komt tevoorschijn wanneer je het Google-zoekveld aantikt.