Google lanceert nieuwe Chromebook en webshop

Google heeft haar nieuwe Chromebook Pixel geïntroduceerd en een speciale webshop voor al haar devices gelanceerd. De Chromebook Pixel maakt gebruik van de nieuwe usb-poort: USB Type C.

De nieuwe Chromebook Pixel draait op een 5th gen Intel Core-processor en heeft 8 GB aan ram-geheugen, waarmee het volgens Google de snelste Chromebook tot nu toe is. Bovendien is er ook een nog snellere versie met een Intel Core i7 processor die draait op 2,4 GHz en 16 GB aan ram-geheugen bevat. Daarnaast zou de oplaadtijd verhoogt moeten zijn, het apparaat heeft binnen vijftien minuten genoeg stroom voor twee uur aan batterijleven. Met een volledig opgeladen accu gaat de Chromebook tot twaalf uur mee. Het 12.85-inch beeldscherm heeft een resolutie van 2560 x 1700 op 239 ppi en een Intel HD-gpu. De Chromebook Pixel is daarnaast één van de eerste apparaten die gebruik maakt van USB Type C, al zijn er ook twee USB 3.0-aansluitingen aanwezig en een ingang voor hdmi en DisplayPort.

USB Type C

Met USB Type C is het mogelijk om je device op te laten, data te verzenden en gebruik te maken van een andere (4K)-display. De kabel heeft ongeveer dezelfde afmetingen als een micro-usb-kabel. De nieuwe standaard moet werken met alle devices van een laptop tot een smartphone en een headset. De opvallendste verandering is dat USB Type C geen boven- en onderkant meer heeft, waardoor je hem altijd kunt inpluggen.

Google Store

Google heeft al haar producten verzameld in één webshop: de Google Store. Hier zijn Nexus-smartphones en -tablets te vinden, maar ook de Chromecast en diverse Chromebooks. Daarnaast kun je in de webwinkel Android Wear, de Nexus Player en Nest aanschaffen, en allerlei accessoires als hoesjes, toetsenborden en opladers bestellen. Op dit moment zijn alle verzendingen gratis, al kan dit in de toekomst aangepast worden.

Google Store

De Chromebook Pixel is in Nederland nog niet te vinden in de Google Store, deze is voorlopig alleen in de V.S. beschikbaar voor 1299 dollar. Wanneer de Chromebook Pixel naar Nederland komt, is niet bekend. Producten die al wel in de Google Store te koop zijn binnen Nederland zijn artikelen als Nexus-smartphones en -tablets, Chromecast, Android Wear en Nest.

Google Store