Google lanceert Spaces

Google+ is niet het succes wat Google ervan hoopte. Dat is geen probleem, Google heeft al eerder aangetoond geen moeite te hebben de stekker uit services te trekken die weinig tot niet succesvol zijn. Dat weerhoudt het bedrijf er niet van om continu nieuwe services te lanceren.

Google Spaces

In feite is Google Spaces wat Google+ ook probeert te zijn: een social media-platform waarop mensen makkelijk content met elkaar kunnen delen. Google+ moet het echter zwaar afleggen tegen andere platformen als Facebook ondanks dat een groot deel van internetgebruikers wel een Google-account hebben en daarmee dus ook een Google+-pagina.

Toch doet Google nu opnieuw een poging om een social media-platform op te zetten en doet dat met Spaces, zowel een online platform als te benaderen via een app voor Android en iOS. Anders dan andere platformen waarbij toch vooral het individu centraal staat, gaat het bij Spaces om groepen. Het idee is simpel: je maakt een ruimte aan, een Space dus, met een specifiek onderwerp. Daar voeg je personen aan toe die vervolgens continu een update krijgen als iemand iets toevoegt aan de space. Dat kunnen images zijn, maar ook artikelen of video's. Content toevoegen gaat makkelijk, want Google Search, Chrome en Youtube zijn in de app ingebouwd.

Delen via Google Spaces

Eerder dit jaar liep er al een gesloten beta voor Google Spaces. Hoewel we niet direct de toegevoegde waarde zien van Google Spaces, kunnen we ons wel voorstellen dat het een potentiƫle vervanger is voor WhatsApp- en Facebook-groepen. Het grote voordeel is natuurlijk dat Google Search, Chrome en Youtube al ingebouwd zijn en je de app dus niet hoeft te verlaten om mediarijke content te delen.

Wat Google verder van plan is met Spaces, is nog niet bekend. Wel belooft het bedrijf dat er 'enkele verrassingen' op stapel staan voor diegenen die deze week bij Google I/O aanwezig zijn en de app hebben geĆÆnstalleerd. Google Spaces is nu te downloaden voor Android en iOS.

Google lanceert Spaces
Met Google Spaces deel je gemakkelijk mediarijke content binnen een groep.