Google lanceert telefoonversie voor vakantie

Als je telefoon toegang tot internet heeft en over een webbrowser beschikt, kun je ook onderweg surfen over het internet. Juist voor de vakantie lanceert Google een mobiele versie van haar zoek- en informatiesite en e-maildienst (Gmail).

Vanaf vandaag kunnen ook mobiele telefoongebruikers via Gmail in contact blijven met vrienden en familie. Ook kan met de mobiel de persoonlijke homepage bij Google worden bezocht. Al enige tijd kunnen gebruikers van Google zo'n persoonlijke informatiepagina maken, met rss-nieuwskanalen (zoals die van WINMAG, maar ook duizenden andere media), aandelenkoersen, lokale weersvoorspellingen en filmvoorstellingen in de regio.

Nog geen Gmail?
Om je in te schrijven op Gmail moet je door een medegebruiker worden uitgenodigd. WINMAG heeft nog 70 uitnodigingen te versturen. Interesse? Mail peter.kulche(at)gmail.com.
De informatie is geoptimaliseerd voor het kleinere scherm en geringere bandbreedte van de meeste mobiele apparaten en wordt in een zodanig formaat gepresenteerd, dat zo min mogelijk links achtereenvolgens hoeven te worden aangeklikt.

Gmail
Om in Gmail te komen, gaan gebruikers via de webbrowser van hun mobiele telefoon naar http://gmail.com en loggen ze in op hun Gmail-account, net zoals ze gewend zijn wanneer ze online zijn. Omdat elk mobiel apparaat anders is, zorgt Gmail automatisch voor de optimale interface voor elke telefoon. Gebruikers kunnen ook meegezonden fotos en documenten op hun telefoon bekijken en mensen terugbellen van wie het telefoonnummer in hun Gmail-account is opgeslagen.

Google waarschuwt wel voor de hoge kosten van mobiel internet, zeker in het buitenland. Consulteer dus eerst de (buitenland)tarievenpagina van je telecomprovider.

Info: www.google.com/mobile