Google levert marktaandeel VS in

Dat Google een internet-begrip is betwijfelt niemand, maar dat er niet aan de troon van Google getornd kan worden is ook niet waar. Dit blijkt uit statistieken van StatCounter.

Afgelopen december liet Google na haar contract met Mozilla te verlengen om in de Firefox-browser Google als standaard zoekmachine te implementeren. Daarom ging Mozilla in zee met Yahoo, die Bing van Microsoft als basis gebruiken voor hun zoekmachine.

Hieruit volgt dat het gebruik van Google daalde van 77,3 procent in november 2014 naar 75,2 procent in december 2014. Daartegenover stijgt het gebruik van Yahoo voor zoekopdrachten van 8,6 naar 10,4 procent.

StatCounter

Hoewel deze cijfers verre van indrukwekkend zijn, laat het wel zien hoe belangrijk een standaardzoekmachine is in binnen een browser. Met een aanzienlijk deel van gebruikers die niet handmatig de zoekmachine binnen de browser aanpassen valt er wel degelijk marktaandeel van Google af te snoepen.

In Europa hoeft Google zich echter helemaal geen zorgen te maken. De browser blijft hier bij bijna 92 procent van de gebruikers de favoriete zoekmachine.

Google levert marktaandeel VS in
Aan Google's troon valt te tornen, ten gunste van Yahoo.