Google maakt details van Ice Cream bekend

Google heeft bij monde van Android-medewerker Dave Burke meer details bekend gemaakt over Ice Cream voor de smartphone. Deze versie van Android moet Gingerbread en Honeycomb samenvoegen in n besturingssysteem voor tablets en telefoons.

Burke deed zijn uitspraken in een interview met Phone Scoop. Volgens hem komen in Ice Cream voor de smartphone veel interface-elementen uit Honeycomb terug, versie 3.0 van Android die specifiek voor tablets is gemaakt.

Zo zal de menubar bovenin het scherm van Honeycomb terugkomen in Ice Cream voor de smartphone, evenals de multitasking-interface waarmee gebruikers inzicht hebben in openstaande applicaties. Ook de hologram-stijl uit Android 3.0 zal terug te vinden zijn in Ice Cream.

Eerder maakte Google-topman Eric Schmidt bekend dat Ice Cream waarschijnlijk in september van dit jaar zal uitkomen. Ook maakte hij bekend dat Google elk halfjaar een grote update voor Android wil uitgeven. Honeycomb zal waarschijnlijk in maart zijn debuut maken op de Xoom van Motorola.