Google met verkeersinfo via mobiele telefoon

Google heeft afgelopen dinsdag een nieuwe feature aan Google Maps for Mobile toegevoegd, zodat real-time verkeersinformatie naar mobieltjes gestreamd kan worden.

Met behulp van deze Java-applicatie kunnen gebruikers van mobiele telefoons kaarten opvragen van locaties die zich in het Google Maps-systeem bevinden. Men hoeft hierbij niet te te beschikken over een GPS-module, aangezien locaties en routes door de gebruiker zelf moeten worden ingevoerd.

Gekleurde overlays
Nieuw aan de software is echter de mogelijkheid om verkeersinformatie en gerelateerde gegevens van 30 grote Amerikaanse steden real-time te laten weergeven op de kaart. De gegevens worden met behulp van gekleurde overlays over de wegen gelegd, zodat in n oogopslag duidelijk is waar de verkeersproblemen zich bevinden. Verder wordt deze informatie ook meegenomen in het berekenen van de resterende reistijd, als een route is opgegeven.

Zoekopdrachten opgeslagen
Een andere nieuwe feature is de mogelijkheid om vaak te rijden routes op te slaan. Ook kunnen vanaf heden vaak uitgevoerde zoekopdrachten opgeslagen worden, zodat resultaten direct opgevraagd en op de kaart geprojecteerd kunnen worden.

Om de software te downloaden ga je naar www.google.com/gmm in je browser op je mobiele telefoon.