Google met zoekgereedschap voor broncode

Computerprogrammeurs hebben een nieuwe ingang bij Google: www.google.com/codesearch. Hier vinden zij een handig zoekmiddel om nuttige broncode op te zoeken.

Op internet wemelt het van de gratis - veel open source - toepassingen en extra aanvullingen op deze programma's. Die componenten kunnen programmeurs en webbouwers schuiven in hun eigen (web)toepassing. De zoekdienst van Google doorzoekt honderden aanbieders van open source-toepassingen en zet ze overzichtelijk op een rij. Tot nu toe gebruikten programmeurs de algemene zoekdienst van Google en moesten honderden treffers doorlopen.

Programmeurs kunnen zoeken naar programmeertermen of computertalen en ook spitten in gecomprimeerde code om specifieke features boven water te halen.

Stel: je gebruikt de open source-applicatie Wordpress om een blogsite te bouwen. En je zoekt nog een Wordpress-component om banners boven de blogsite te plaatsen. Zoek op Wordpress + banners en je vindt een kant en klaar component dat je zo in je toepassing kunt opnemen.

Info: www.google.com/codesearch