Google met zoekmachine voor mkb

Google introduceert een kleine variant van Google Mini, een 'pizzadoos' voor in het serverrack van een bedrijfnetwerk. Deze kan tot 50.000 kantoordocumenten indexeren.

Het product is niet geheel nieuw: Google heeft al enkele jaren netwerkhardware om netwerken te indexeren. Zo kunnen gebruikers vanaf hun werkplekken de bekende Google zoekmachine gebruiken om in de eigen bedrijfsdocumenten te zoeken.

Er is van deze Google-zoeker al een jaar ook een lichte variant te koop, de Google Mini. Nu volgt een prijsverlaging voor dit apparaat. De nieuwe Mini die vandaag wordt geïntroduceerd, heeft genoeg capaciteit om 50.000 documenten te doorzoeken en is verkrijgbaar vanaf € 1.995.

Meer versies
Google Mini’s zijn ook beschikbaar in drie andere versies. De versie met een capaciteit van 100.000 documenten is verkrijgbaar voor € 2.995. De versies met een verhoogde capaciteit van 200.000 en 300.000 documenten zijn er voor respectievelijk € 5.995 en € 8.995.

Nieuwe Mini-klanten kunnen dus kiezen uit in totaal vier modellen, wanneer zij online hun bestelling plaatsen bij de Google-winkel. Bestaande Mini-klanten kunnen upgraden door meer capaciteit te kopen.

Info: www.google.nl/enterprise/mini/index.html